Săptămâna 6-10 aprilie 2015 a fost, la fel ca și cu un an în urmă, dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare în cadrul programului național " Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!", organizat de Ministerul Educației Naționale.
Şcoala Altfel
Să știi mai multe, să fii mai bun!
În această săptămână cursurile nu se derulează conform orarului obișnuit al unității de învățământ, ci după un orar special.
Scopul programului este să implice toți elevii și cadrele didactice. Profesorii răspund intereselor și preocupărilor elevilor, le pun în valoare talentele și capacitățile în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curricumul național. Este stimulată participarea la acțiuni cât mai diverse, în contexte nonformale.
Și cum apropierea de animale este una dintre preocupările elevilor, la Grădina Zoologică Oradea s-au strans sute de grupuri și clase. Este importantă implementarea educației ecologice la vârste cât mai fragede, când copii în mod natural simt o apropiere de animale și natură, iar acest aspect a fost des discutat pe parcursul vizitelor.
Animalele din grădinile zoologice sunt ambasadorii speciilor lor în lumea umană, iar comportamentul copiilor față de ele a fost plin de respect și înțelegere.
Pe lângă facilitățile obișnuite, grupurilor și claselor de copii cu profesori li s-a pus la dispoziție și sala de conferințe a Grădinii Zoologice Oradea, în care aceștia au putut discuta despre animalele văzute, pentu a sedimenta mai bine noile cunoștințe acumulate.
Toate adopţiile sunt valabile timp de un an de zile. Animalele sunt creaturi vii. Din păcate, acestea se pot imbolnăvii, muri sau pot fi transferate la o altă grădină zoologică. Dacă animalul adoptat de tine părăseşte Grădina Zoologică Oradea, adopşia ta este transferată altui animal. Toate animalele adoptate rămân în grija Grădinii Zoologice Oradea, dreptul de proprietate nefiind oferit prin această "adopşie".
Grădina Zoologică Oradea