Suntem ochi si urechi atunci când ne vizitezi, vrem să sâsâim împreună.
Reptilele sunt vertebrate primare tetrapode, poichiloterme (cu temperatura corpului variabilă cu cea a mediului ambiant), cu corpul acoperit de o piele groasă, solzoasă și cu inima tricamerală. Sunt primul grup de animale care a reușit desprinderea de mediul acvatic și cucerirea mediului terestru, prin dezvolarea anexelor embrionare (amnios și alantoidă). Majoritatea reptilelor sunt ovipare, se cunosc și specii vivipare (care nasc pui vii).
La origine, reptilele au toate 4 membre, însă anumite grupe și le-au pierdut în evoluție și astfel s-a ajuns astăzi la forme precum șerpii. Deși se cunosc foarte multe specii de reptile dispărute (precum dinozaurii), formele din zilele noastre totalizează peste 10000 de specii și sunt răspândite pe toate continentele, mai puțin Antarctica.
Acvatic dulce, râuri, lacuri şi mlaştini. Preferă zonele mâloase, la temperaturi cuprinse între 22 şi 28 oC.
Lungimea corporală la masculi este de 6-20 cm, la femele 5- 15 cm, în funcţie de specie. Au o varietate mare de culori şi combinaţii de culori. Prezintă un dimorfism sexual de ornamentaţie, masculii fiind mult mai coloraţi.
Au un regim carnivor.
Trăiesc în grupuri.
Media este de 3-7 ani.
Se înmulţesc tot timpul anului.
Nu are.
Nu sunt periclitaţi.