
Dragostea ta ne dă aripi, zboară împreună cu noi în universul zoo.
Păsările sunt vertebrate homeoterme (cu temperatura corpului constantă), cu corpul acoperit de pene, cu membrele anterioare transformate în aripi și care depun ouă pe care le clocesc. Alte caracteristici tipice păsărilor sunt prezența ciocului lipsit de dinți, ouăle cu coajă tare, un schelet extrem de usor, dar totuși rezistent și prezența sacilor aerieni în continuarea plămânilor.
Ele sunt animale înalt dezvoltate care au capacitatea de a zbura, deși există și reprezentanți care trăiesc doar în mediul terestru. Clasa păsărilor cuprinde mai mult de 9000 de specii și sunt întâlnite în toate regiunile de pe glob.
Pajişti şi pampas.
Înălţime 127-140 cm şi greutate 20-40 kg. Culoarea generală este gri sau gri deschis cu maro deasupra, alburiu dedesubt, fără pete la ambele sexe.
Nandu este erbivor, se hrăneşte cu iarbă şi verdeţuri.
Nandu trăiesc în grupuri de 20-50 de păsări. Când începe sezonul de împerechere masculii construiesc un cuib căruia îi protejează împrejurimile, atrăgând grupuri de femele să se stabilească în el.
În natură trăiește 10-11 ani, în captivitate mai mult.
Masculii clocesc ouăle depuse de haremul de femele în cuibul aflat pe pământ. Numărul ouălelor clocite este de 26 şi pot fi depuse de până la şapte femele diferite. Femelele sunt atrase în cuib de dansul nupţial masculului, care îşi etalează aripile. Ouăle au o culoare verde-gălbui. Perioada de incubaţie este de 29-43 de zile şi este supravegheată doar de mascul.
Puma și jaguarul prezintă pericol pentru adulţi, iar pentru tineret și păsările răpitoare.
Omul prin extinderea terenurilor agricole ocupă treptat habitatul astfel specia este periclitată.