Papagal Peruş

Print
Papagal Peruş din Grădina Zoologică Oradea.Papagal Peruş din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Papagal Peruş
Denumire Ştiinţifică:
Melopsittacus undulatus
Clasa:
Păsări
Grup:
Exotice
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Australia.
Description
Habitat

De la zone cu arbuşti până la păduri deschise și de la șes până la munte.

Caracteristici fizice

Lungimea corporală este de 18 cm și greutatea de 23-32 cm.

Hrana

Meniul de bază este format din semințe, preferat fiind meiul, dar consumă și larve, râme.


Comportament

Trăiește în stoluri de 10-100 de păsări.

Durata vieţii

În natură trăiește 5-8 ani, iar în captivitate poate trăi 15-20 de ani.


Reproducere

Este o pasăre monogamă. De obicei depun 4-8 ouă, iar perioada de clocire este de 16-18 zile.

Duşmani

În natură trăiește 5-8 ani, iar în captivitate poate trăi 15-20 de ani.


Stare de conservare

Nu este periclitată.

Utilizăm cookie-uri pentru a îmbunătăți site-ul nostru și experiența dvs. atunci când îl folosiți. Cookie-urile utilizate pentru funcționarea esențială a acestui site au fost deja stabilite. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform politicii de confidenţialitate.

  Sunt de acord cu cookies.
Regulamentul UE 2016/679 (Regulamentul GDPR)