Păduri deschise, liziere și zone semi-deșertice. Preferă zone cu pășuni în apropiere, iar pe timp de zi, dacă e cald, stau la umbră.
Inălțimea la greabăn este de cca 70-80 cm, iar lungimea corpului de cam 120 cm. Sexele au culori diferite: masculii sunt brun închis pe cap, spate și lateral, în vreme ce femelele sunt gălbui în acele regiuni. Ambele sexe însă au partea ventrală și interiorul picioarelor albe. Coarnele, purtate doar de masculi, au lungimi de 50-60 cm.
Sunt animale erbivore care își petrec mult timp păscând.
Sunt animale sociale care formează de regulă grupuri de 5 până la 50 de indivizi. Grupurile sunt haremuri, cu un singur mascul adult și o serie de femele adulte plus puii acestora. Tind să fie cel mai activi în timpul zilei, însă în sezonul cald, activitatea poate migra către momentele de crepuscul.
În medie, între 15 și 18 ani.
Are loc pe tot parcursul anului. Masculii sunt foarte agresivi în timpul rutului și își stabilesc clar teritoriile. Gestația durează cca 6 luni după care femela naște 1 pui.
Toate carnivorele mari din zonă, plus păsări răpitoare și reptile pentru pui.
Sunt animale periclitate pe Lista Rosie a IUCN, datorită vânatului excesiv și a pierderii habitatului natural în favoarea culturilor agricole.