• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

×

Warning

No Shop Currency defined! Contact the administrator, if you are one go to https://zooradea.ro/administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=user&task=editshop

Vulpe Roscată

Print
Vulpe Roscată din Grădina Zoologica Oradea.Vulpe Roscată din Grădina Zoologica Oradea.
Denumire Comună:
Vulpe Roscată
Denumire Ştiinţifică:
Vulpes vulpes
Clasa:
Mamifere
Grup:
Carnivore
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Cel mai răspândit prădător al emisferei nordice, de la Polul Nordic până în semideșerturile Africii. A fost introdus şi în Australia.
Description

Informatii generale

Habitat

Trăiește în vizuini și s-a adaptat foarte bine cu prezența oamenilor.

Caracteristici fizice

Lungimea corpului este de 1,4 m, din care coada reprezintă 50 de cm. Înălțimea la greabăn este de 38 cm, iar masa corporală de 6-10 kg rareori 13 kg.

Hrana

Se hrănește cu vertebrate și nevertebrate mici, dar și cu puii și oăle păsărilor care își fac cuib la nivelul solului.

Comportament

Comportament

Este un animal nocturn, monogam și teritorial.

Durata vieţii

În natură trăiește 3-5 ani, dar în captivitate poate trăi chiar 15 ani.

Reproducere

Reproducere

Perioada de gestație este de 50-52 zile, după care femela dă naștere la 4-7 pui.

Duşmani

Prădătorii de talie mare cum ar fi lupul, ursul, râsul, dar și păsările răpitoare de talie mare ca buha, vulturul codalb, acvila de munte și de câmp.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.

Utilizăm cookie-uri pentru a îmbunătăți site-ul nostru și experiența dvs. atunci când îl folosiți. Cookie-urile utilizate pentru funcționarea esențială a acestui site au fost deja stabilite. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform politicii de confidenţialitate.

  Sunt de acord cu cookies.
Regulamentul UE 2016/679 (Regulamentul GDPR)