• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

×

Warning

No Shop Currency defined! Contact the administrator, if you are one go to https://zooradea.ro/administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=user&task=editshop

Pisica Sălbatică

Print
Pisica Sălbatică din Grădina Zoologică Oradea.Pisica Sălbatică din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Pisica Sălbatică
Denumire Ştiinţifică:
Felis silvestris
Clasa:
Mamifere
Grup:
Carnivore
Statut:
RAR
Arie de răspândire:
Europa continentală, Asia de sud-vest și regiunile de savană ale Africii.
Description

Informatii generale

Habitat

Diferă mult în funcție de zona de pe Glob ocupată: în Africa se găsesc mai mult în regiuni muntoase și văi, lipsind din pădurile tropicale; în Asia sunt întâlnite deseori în zone deșertice, cu vegetație arbustivă, dar sunt absente din pajiștile alpine sau stepice, cu toate că au fost identificate la 3.000 m peste nivelul mării; în Europa ocupă cel mai frecvent pădurile de foioase.

Caracteristici fizice

Coloritul este, în general, gri-cafeniu, tărcat cu dungi negricioase, cu coada foarte stufoasă, terminată totdeauna în negru; cântăresc între 2,7 și 5 kg.

Hrana

Sunt animale carnivore care mănâncă aproape exclusiv rozătoare mici și doar ocazional păsări mici, reptile sau alte mamifere mici.

Comportament

Comportament

Sunt animale solitare, active majoritar noaptea sau în lumina crepusculară.

Durata vieţii

Î natură trăiesc până la 15 ani, în captivitate mai mult.

Reproducere

Reproducere

Perioada diferă semnificativ în funcție de localizarea de pe glob; în Europa împerecherea are loc la finalul iernii, iar puii se nasc primăvara. Gestația durează între 56 și 68 de zile iar sarcina poate să conțină 1 până la 8 pui.

Duşmani

Puii pot fi atacați de prădători mai mari cum sunt vulpile, lupii, alte feline sau păsări răpitoare. Pentru adulți, omul este principalul dușman, prin vânat direct și capcane.

Conservare

Stare de conservare

Populațiile asiatice și africane sunt destul de mari, însă suferă mult după pierderile masive de habitat. Populațiile europene sunt critic periclitate.

Utilizăm cookie-uri pentru a îmbunătăți site-ul nostru și experiența dvs. atunci când îl folosiți. Cookie-urile utilizate pentru funcționarea esențială a acestui site au fost deja stabilite. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform politicii de confidenţialitate.

  Sunt de acord cu cookies.
Regulamentul UE 2016/679 (Regulamentul GDPR)