• Adoptă un animal

  Iubirea ta ne hrăneşte!

 • Adoptă un animal

  Iubirea ta ne hrăneşte!

 • Adoptă un animal

  Iubirea ta ne hrăneşte!

 • 1
 • 2
 • 3

DESCOPERĂ

Adopţia unui animal al Grădinii Zoologice Oradea presupune ajutorul acordat de orice persoană fizică sau juridică, timp de un an, pentru ingrijirea şi hrana animalului adoptat. Cu peste 200 de suflete de hrănit, Grădina Zoologică Oradea, are nevoie de câţi mai multi părinţi adoptivi şi de tot ajutorul pe care aceştia il pot oferi.


Regulament

privind adopția animalelor din Grădina Zoologică Oradea


Prezentul Regulament prevede condițiile adopțiilor de animale din Grădina Zoologică Oradea, precum și drepturile și obligațiile persoanelor fizice/juridice care adoptă animale.

Art. 1. Animalele din Grădina Zoologică Oradea pot fi adoptate de orice persoană fizică sau juridică. Un animal poate fi adoptat de mai multe persoane.

Art. 2. Perioada de adopție este de un an. Suma minimă este de 100 de lei pentru persoane fizice, 500 de lei pentru persoane juridice. Părintele adoptiv poate achita sumă mai mare decât suma minimă.

Art. 3. Animalul adoptat rămâne în proprietatea Grădinii Zoologice și în locația desemnată de către instituție. Părintele adoptiv are aceleași drepturi ca oricare alt vizitator.

Art. 4. Suma încasată din adopția unui animal este folosită exclusiv pentru fondul general destinat achizițiilor de alimente, vitamine și medicamente de la Grădina Zoologică și pentru îmbunătățirea condițiilor de bunăstare fizică și psihică a animalelor.

Art. 5. Părintele adoptiv primește un Certificat de adopție și un autocolant. Numele părintelui adoptiv este trecut pe panoul cu părinții adoptivi. În cazul persoanelor juridice, dacă părintele adoptiv solicită, se poate așeza o tăbliță lângă țarcul animalului, cu numele părintelui adoptiv. În cazul adoptării puilor părintele adoptiv poate da un nume exemplarului ales.

Art. 6. Adopția se poate înregistra pe un nume diferit față de persoana care plătește taxa de adopție (ex.: certificatul de adopție se face cadou pentru o zi de naștere, o aniversare, de sărbători etc.).

Art. 7. De două ori pe an (ultima sâmbătă din aprilie, prima sâmbătă din octombrie) se organizează Ziua Părinților Adoptivi, ocazie cu care persoana trecută pe Certificatul de adopție, pe baza unei invitații, poate intra gratuit la Grădina Zoologică, poate afla detalii despre animale. În această zi părintele adoptiv, la specia pe care a ales-o, are drepturi suplimentare față de ceilalți vizitatori conform tabelului din Anexa. 1.

Art. 8. Suma oferită pentru adopție nu se returnează. În cazul decesului animalului adoptat, părintele adoptiv poate opta pentru un alt exemplar.


Certificat de adopţie Grădina Zoologică Oradea.


Toate adopţiile sunt valabile timp de un an de zile. Animalele sunt creaturi vii. Din păcate, acestea se pot imbolnăvii, muri sau pot fi transferate la o altă grădina zoologică. Dacă animalul adoptat de tine părăseşte Grădina Zoologică Oradea, adopţia ta este transferată altui animal. Toate animalele adoptate rămân în grija Grădinii Zoologice Oradea, dreptul de proprietate nefiind oferit prin această "adopţie".

Grădina Zoologică Oradea