• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Ţestoasa lui Hermann

Print
Ţestoasa lui Hermann din Grădina Zoologică Oradea.Ţestoasa lui Hermann din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Ţestoasa lui Hermann
Denumire Ştiinţifică:
Ţestudo hermanni
Clasa:
Reptile
Grup:
Ţestoase
Statut:
RAR
Arie de răspândire:
Sudul Europei.
Description

Informatii generale

Habitat

Preferă categoric zonele de păduri rare, sudice, însă din cauza distrugerii habitatelor, poate fi găsită şi pe păşuni uscate sau zone agricole.

Caracteristici fizice

Lungimea variază între 12-23 cm, iar greutatea între 2-2,5 kg. Coloraţia carapacei variază – populaţiile vestice sunt mai viu colorate decât cele estice, însă la toate predomină fundalul gălbui-bej. Unic pentru ele este solzul codal al carapacei care este împărţit în două.

Hrana

Este un animal erbivor, hrănindu-se cu plante ierboase.

Comportament

Comportament

Sunt animale retrase, care devin mai active în preajma perioadei de reproducere. În funcţie de localizare şi altitudine, pot hiberna iarna sau estiva vara.

Durata vieţii

În captivitate pot trăi uşor peste 100 de ani, în natură, mai puţin.

Reproducere

Reproducere

Are loc imediat după ieşirea din hibernare. Femelele pot depune mai multe ture de ouă pe parcursul unui sezon. Incubaţia durează cca 90 de zile, după care ies între 3-5 pui.

Duşmani

Pentru adulţi, mamifere carnivore (şacali vulpi, bursuci), iar pentru pui, şi unele păsari sau şerpi.

Conservare

Stare de conservare

Este o specie catalogată ca ameninţată pe Lista Roşie (IUCN), în principal datorită pierderii şi fragmentării habitatului, a comerţului (ca animale de companie), a incendiilor şi a uzului de ierbicide.