• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Raţa Carolina

Print
Raţa Carolina din Grădina Zoologică Oradea.Raţa Carolina din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Rata Carolina
Denumire Ştiinţifică:
Aix sponsa
Clasa:
Păsări
Grup:
Exotice
Statut:
DES
Arie de răspândire:
America de Nord.
Description

Informatii generale

Habitat

Râuri, iazuri și zone mlăștinoase.

Caracteristici fizice

Lungimea corpului este de 47 cm. Masculii cântăresc 700 g, femelele 500 g.

Hrana

Este un animal vegetarian, dar în perioada de reproducere consumă și alimente de origine animală, printre care insecte, melci, raci și pești.

Comportament

Comportament

Este o pasăre care trăiește în grup, formând stoluri mari.

Durata vieţii

În sălbăticie pot trăi până la 15 ani, în captivitate, mai mult.

Reproducere

Reproducere

Perioada clocitului, care durează 28-30 de zile, se situează între lunile februarie-martie. Cuibul este format din 6-15 ouă.

Duşmani

Păsări și mamifere răpitoare, precum și șerpi.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.