• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Papagal Peruş

Print
Papagal Peruş din Grădina Zoologică Oradea.Papagal Peruş din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Papagal Peruş
Denumire Ştiinţifică:
Melopsittacus undulatus
Clasa:
Păsări
Grup:
Exotice
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Australia.
Description

Informatii generale

Habitat

De la zone cu arbuşti până la păduri deschise și de la șes până la munte.

Caracteristici fizice

Lungimea corporală este de 18 cm și greutatea de 23-32 cm.

Hrana

Meniul de bază este format din semințe, preferat fiind meiul, dar consumă și larve, râme.

Comportament

Comportament

Trăiește în stoluri de 10-100 de păsări.

Durata vieţii

În natură trăiește 5-8 ani, iar în captivitate poate trăi 15-20 de ani.

Reproducere

Reproducere

Este o pasăre monogamă. De obicei depun 4-8 ouă, iar perioada de clocire este de 16-18 zile.

Duşmani

În natură trăiește 5-8 ani, iar în captivitate poate trăi 15-20 de ani.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.