• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Papagal Cântător

Print
Papagal Cântător din Grădina Zoologică Oradea.Papagal Cântător din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Papagal Cântător
Denumire Ştiinţifică:
Psephotus haematonotus
Clasa:
Păsări
Grup:
Exotice
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Sudul și Sud-Estul Australiei.
Description

Informatii generale

Habitat

Tufărișuri și savane puțin împădurite.

Caracteristici fizice

Lungimea de 27 cm. Penajul masculului este verde cu o pată roșie pe spinare, femela are penajul mai brumăriu cu o nuanță gălbuie pe piept.

Hrana

În principal se hrănește cu semințe ce se găsesc în mare parte la nivelul solului.

Comportament

Comportament

Este o pasăre sedentară, dar se pot aduna și în stoluri mai mici.

Durata vieţii

În medie 15-25 ani.

Reproducere

Reproducere

Depune 4-7 ouă, pe care femela le clocește timp de 19-20 de zile.

Duşmani

Păsări răpitoare, rozătoare și reptile.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.