• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Nandu

Print
Nandu din Grădina Zoologică Oradea.Nandu din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Nandu
Denumire Ştiinţifică:
Rheia americana
Clasa:
Păsări
Grup:
Exotice
Statut:
RAR
Arie de răspândire:
Brazilia, Uruguay, Paraguay şi Bolivia.
Description

Informatii generale

Habitat

Pajişti şi pampas.

Caracteristici fizice

Înălţime 127-140 cm şi greutate 20-40 kg. Culoarea generală este gri sau gri deschis cu maro deasupra, alburiu dedesubt, fără pete la ambele sexe.

Hrana

Nandu este erbivor, se hrăneşte cu iarbă şi verdeţuri.

Comportament

Comportament

Nandu trăiesc în grupuri de 20-50 de păsări. Când începe sezonul de împerechere masculii construiesc un cuib căruia îi protejează împrejurimile, atrăgând grupuri de femele să se stabilească în el.

Durata vieţii

În natură trăiește 10-11 ani, în captivitate mai mult.

Reproducere

Reproducere

Masculii clocesc ouăle depuse de haremul de femele în cuibul aflat pe pământ. Numărul ouălelor clocite este de 26 şi pot fi depuse de până la şapte femele diferite. Femelele sunt atrase în cuib de dansul nupţial masculului, care îşi etalează aripile. Ouăle au o culoare verde-gălbui. Perioada de incubaţie este de 29-43 de zile şi este supravegheată doar de mascul.

Duşmani

Puma și jaguarul prezintă pericol pentru adulţi, iar pentru tineret și păsările răpitoare.

Conservare

Stare de conservare

Omul prin extinderea terenurilor agricole ocupă treptat habitatul astfel specia este periclitată.