• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Emu

Print
Emu din Grădina Zoologică Oradea.Emu din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Emu
Denumire Ştiinţifică:
Dromaius novaehollandiae
Clasa:
Păsări
Grup:
Exotice
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Australia, departe de aşezările oamenilor. Vizitează zonele aride doar după ploi abundente.
Description

Informatii generale

Habitat

Sunt capabili să trăiască în toate habitatele cu vegetaţie nativ australiană.

Caracteristici fizice

Înălţime 150-190 cm; greutate 26-48 kg la femelă şi 18-47 la mascul. Penajul este de culoare maro, uneori punctat, penele sunt lungi şi zburlite.

Hrana

Se hrăneşte cu părţile nutritive ale plantelor, fructe, seminţe, flori şi lăstare verzi.

Comportament

Comportament

Trăiesc în perechi pe teritorii vaste, puii rămân cu părintele lor mascul pentru aproape şapte luni, şi pot apoi forma grupuri mici până la maturitate.

Durata vieţii

În natură trăiește 10-15, iar în captivitate chiar 20 ani.

Reproducere

Reproducere

Trăiesc în perechi; femela depune 20 de ouă şi îl lasă pe mascul să le clocească. Puii se află în grija masculului timp de şapte luni.

Duşmani

Pentru tineret și ouăle din cuib prezintă pericol câinele dingo, vulturii și reptilele.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.