• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Raţa Sălbatică

Print
Raţa sălbatică din Grădina Zoologică Oradea.Raţa sălbatică din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Raţă Sălbatică
Denumire Ştiinţifică:
Anas platyrhynchos
Clasa:
Păsări
Grup:
Autohtone
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Continentul Euroasiatic și America de Nord.
Description

Informatii generale

Habitat

Este un animal al climei temperate, dar se întâlnește de la regiunea polară pâna la regiunea subtropicală. Populează atât apele dulci cât și apele saline care nu sunt mai adânci de un metru.

Caracteristici fizice

Lungimea corpului variază între 50 și 65 cm. Anvergura aripilor este de 81-98 cm, iar greutatea corporală de 750-1450 g. Femelele sunt mai mici și mai ușoare decât masculii cu 25 %.

Hrana

Este o pasăre omnivoră consumând semințe, muguri, părți vegetale, nevertebrate, mormoloci și pești.

Comportament

Comportament

Trăiește în grup, iar populațiile nordice sunt migratoare; odată cu apropierea iernii, se mută spre sud.

Durata vieţii

S-a înregistrat un exemplar care a trăit 29 de ani.

Reproducere

Reproducere

Începe depunerea ouălor în luna martie. Cuibul este format din 9-13 ouă, iar perioada clocitului variază între 22-28 de zile.

Duşmani

Serpi, mamifere și păsări răpitoare.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.