• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Huhurez Mare

Print
Huhurez Mare din Grădina Zoologică Oradea.Huhurez Mare din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Huhurez Mare
Denumire Ştiinţifică:
Strix uralensis
Clasa:
Păsări
Grup:
Autohtone
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Europa Centrală și Nordică, pe întreaga lungime a Asiei, până în Japonia.
Description

Informatii generale

Habitat

Preferă clar pădurile de foioase în schimbul celor de conifere, unde cuibărește în scorburi ale copacilor bătrâni. Preferă de asemenea să aibă locuri deschise prin preajmă, pentru a vâna cu ușurință.

Caracteristici fizice

Este o bufniță de talie mijlocie, cu penajul gri-maroniu, cu dungi cafeniu-închis pe spate, ceafă și abdomen. Are capul rotund și discuri faciale gri-pal.

Hrana

Este o specie carnivoră care se hrănește în special cu mamifere mici, păsări, șopârle sau șerpi.

Comportament

Comportament

Este o specie nocturnă, solitară. Este, de asemenea, foarte agresivă cu alte păsări de pradă pentru protejarea teritoriului și în protejarea puilor, caz în care poate ataca chiar și omul.

Durata vieţii

Poate depăși 20 de ani.

Reproducere

Reproducere

Depune între 2 și 4 ouă a căror incubație durează între 27 și 34 de zile.

Duşmani

Ca adult nu are decât omul care îi distruge habitatul natural. Ouăle pot fi atacate de prădători.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.