• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Suricată

Print
Suricata din Grădina Zoologică Oradea.Suricata din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Suricată
Denumire Ştiinţifică:
Suricata suricatta
Clasa:
Mamifere
Grup:
Omnivore
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Sudul Africii
Description

Informatii generale

Habitat

De la savană, semideșert până la zone stâncoase.

Caracteristici fizice

Lungimea corpului este de 30 cm, al cozii de 20-24 cm. Masa corporală 1 kg.

Hrana

Este un animal omnivor. Dieta se compune din ramuri, muguri, bulbi, rădăcini, insecte, larve, nevertebrate și vertebrate chiar mamifere mici. Când este flămând atacă și scorpioni.

Comportament

Comportament

Trăiește în grup, format în medie din 30 de indivizi. Este un animal diurn și se ascunde în vizuini.

Durata vieţii

Suricatele au media de viață în jur de 12 ani.

Reproducere

Reproducere

Gestația durează 70-77 de zile, după care se nasc 2-4, rareori 5 pui. Lactația durează 4-6 săptămâni.

Duşmani

Şerpi, păsări și mamifere de pradă.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.