• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

×

Warning

No Shop Currency defined! Contact the administrator, if you are one go to http://zooradea.ro/administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=user&task=editshop

Saguin Comun

Print
Saguin Comun din Grădina Zoologică Oradea.Saguin Comun din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Saguin Comun
Denumire Ştiinţifică:
Callithrix jacchus
Clasa:
Mamifere
Grup:
Omnivore
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Estul Americii de Sud.
Description

Informatii generale

Habitat

Pădurile tropicale și tufărișurile.

Caracteristici fizice

Lungimea corporală variază între 14-18 cm, iar greutatea corporală medie este de 400 g.

Hrana

Alimentul de bază sunt fructele, dar consumă și seva unor arbori. Alimentele de origine animală sunt pe loc secundar.

Comportament

Comportament

Trăiește în grupuri mici de 15, compuse de regulă din părinți și descendenții acestora.

Durata vieţii

În natură 10 ani, iar în captivitate poate trăi până la 16 ani.

Reproducere

Reproducere

Perioada de gestație durează 150 de zile, după care femela naște 1-4 pui.

Duşmani

Şerpi, păsări și mamifere răpitoare.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.

Utilizăm cookie-uri pentru a îmbunătăți site-ul nostru și experiența dvs. atunci când îl folosiți. Cookie-urile utilizate pentru funcționarea esențială a acestui site au fost deja stabilite. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform politicii de confidenţialitate.

  Sunt de acord cu cookies.
Regulamentul UE 2016/679 (Regulamentul GDPR)