• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Porc Spinos

Print
Porc Spinos din Grădina Zoologică Oradea.Porc Spinos din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Porc Spinos
Denumire Ştiinţifică:
Hystrix cristata
Clasa:
Mamifere
Grup:
Omnivore
Statut:
RAR
Arie de răspândire:
De-a lungul coastei mediteraniene, până în nordul Zair-ului şi Tazmania.
Description

Informatii generale

Habitat

Populează pădurile din zona montană și de șes.

Caracteristici fizice

Lungimea corpului este de 60-90 cm, iar lungimea cozii este 5-12 cm. De la mijlocul regiunii dorsale spre spate sunt așezati țepii specifici care pot ajunge la o lungime de 40 de cm și au un colorit care alternează de la nuanțe închise la deschise.

Hrana

Se hrănește cu rădăcini, tuberculi, rizomi, bulbi, fructe căzute și ocazional insecte, vertebrate mici precum broaște, șopârle.

Comportament

Comportament

Este un animal solitar, dar rareori formează grup compus din adult și pui. Duce o viață nocturnă. În timpul zilei și chiar în nopțile cu lună rămâne în vizuină. Iarna nu părăsește vizuina dar nu hibernează.

Durata vieţii

În libertate trăiește 12-15 ani, dar în captivitate poate trăi mult mai mult.

Reproducere

Reproducere

Gestația durează 95-105 zile iar la sfârșitul acesteia femela dă naștere la 2-3 pui.

Duşmani

Datorită țepilor nu are dușmani naturali.

Conservare

Stare de conservare

Este o specie periclitată deoarece omul treptat ocupă în totalitate habitatul lui natural.