• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Coati

Print
Coati din Grădina Zoologică Oradea.Coati din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Coati
Denumire Ştiinţifică:
Nasua nasua
Clasa:
Mamifere
Grup:
Omnivore
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Zona tropicală și subtropicală a continentului Sud American.
Description

Informatii generale

Habitat

Regiunile împădurite de la șes, până la 2500 m altitudine.

Caracteristici fizice

Lungimea corpului 41-67 de cm, la care se mai adaugă coada de 32-70 de cm. Greutatea corporală variază între 3,5 și 6 kilograme. Îi este specific nasul lung și foarte mobil, după care defapt a primit și denumirea.

Hrana

În principiu sunt animale ierbivore, consumă fructe și fungi, dar masculii în vârstă vânează rozătoare mici și nevertebrate.

Comportament

Comportament

Este un animal diurn, ducând o viață terestră, însă nopțile le petrece în copaci. Femelele cu descendenții lor alcătuiesc grupuri formate din 10-20 de indivizi. Masculii duc o viață solitară în afara perioadei de împerechere.

Durata vieţii

În natură trăiesc 7-8 ani, iar în captivitate 17 ani.

Reproducere

Reproducere

Perioada de împerechere este în lunile februarie-martie, când un mascul dominant se atașează grupului. La sfârșitul perioadei femelele alungă masculul din grup. Perioada de gestație durează 75 de zile, după care se nasc 3-4 pui.

Duşmani

Şerpi și feline mari.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.