• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Capucin Brun

Print
Capucin Brun din Grădina Zoologică Oradea.Capucin Brun din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Capucin Brun
Denumire Ştiinţifică:
Cebus apella
Clasa:
Mamifere
Grup:
Omnivore
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Centrul și nordul Americii de Sud.
Description

Informatii generale

Habitat

De la pădurile tropicale, până la pădurile foioase montane.

Caracteristici fizice

Lungimea corpului este de 30-56 cm, lungimea cozii identică sau mai lungă. Greutatea corporală este de 4-4,5 kg.

Hrana

Este un animal omnivor. Se hrănește cu fructe, semințe, muguri, bulbi, rădăcini, rizomi, insecte, larve, nevertebrate, dar și vertebrate mai mici.

Comportament

Comportament

Este un animal diurn și strict arboricol. Trăiește în grup format din 8-40 indivizi și condus de un mascul dominant. Este un animal foarte inteligent și deseori folosește pietre ca instrument la deschiderea scoicilor sau spargerea nucilor.

Durata vieţii

În natură 15-25 de ani, pe când în captivitate s-au înregistrat exemplare care au trăit chiar 45 de ani.

Reproducere

Reproducere

Perioada de gestație durează 180 de zile, după care se naște un singur pui de 200-250 g. Perioada de lactație dureză 9 luni.

Duşmani

Şerpi, crocodili, feline, acvile. Dintre păsările răpitoare principalul dușman este Acvila Harpie al cărei pradă favorită sunt maimuțele.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată pentru moment, dar populația existentă este sub presiune datorită degradării habitatului și a braconajului.