• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Babuin

Print
Babuin din Gradină Zoologică Oradea.Babuin din Gradină Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Babuin
Denumire Ştiinţifică:
Papio hamadryas
Clasa:
Mamifere
Grup:
Omnivore
Statut:
RAR
Arie de răspândire:
Ambele părți ale Mării Roșii.
Description

Informatii generale

Habitat

Savanele puțin împădurite, zonele semiaride de la câmpiile cu iarbă mică până la munte.

Caracteristici fizice

Lungimea corpului la masculi este între 60-90 de cm, iar la femele 50-65 de cm. Lungimea cozii este de 30-60 cm. Masculii pot avea până la 20 de kg masă corporală.

Hrana

Se compune din semințe, bulbi, tuberculi, frunze, fructe, inclusiv artropode și vertebrate mici.

Comportament

Comportament

Este un animal diurn și terestru, care trăiește în grupuri mari.

Durata vieţii

Cel mai longeviv exemplar în captivitate a trăit 37 și jumătate de ani. În natură trăiesc mult mai puțin.

Reproducere

Reproducere

Este un animal poligam. Estrul la femele durează 31-35 de zile. După 172 de zile de gestație se naște un singur pui de 600-900 de g, cu blana de culoare neagră. Lactația dureză cca. 240 de zile.

Duşmani

Animale răpitoare de talie mare.

Conservare

Stare de conservare

Este periclitată.