• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Veveriţa Degu

Print
Veveriţa Degu din Grădina Zoologică Oradea.Veveriţa Degu din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Veveriţa Degu
Denumire Ştiinţifică:
Octodon degus
Clasa:
Mamifere
Grup:
Erbivore
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Endemică ecoregiunii cu climă “mediteraneană” din Chile (matorral) – zona central-vestică.
Description

Informatii generale

Habitat

Zone semi-aride, cu stufăriș, de pe dealurile vestice ale Anzilor.

Caracteristici fizice

Cântăresc între 170 și 300 g și măsoară între 32 și 44 cm, incluzând coada. Coloritul este maroniu-gălbui, cu alb-gălbui în jurul ochilor și o bandă mai deschisă în jurul gâtului. Coada este lungă, subțire și negriciosă la vârf.

Hrana

Sunt erbivore. Consumă frunze, scoarță și semințe.

Comportament

Comportament

Sunt animale foarte sociale. Trăiesc în galerii subterane pe care le sapă la comun, putând astfel construi adevărate rețele. Viața socială este demonstrată și de faptul că femelele cuibăresc împreună și au grijă de puii altora.

Durata vieţii

Între 5 și 8 de ani.

Reproducere

Reproducere

În perioada de împerechere masculii devin teritoriali și ceva mai violenți cu alți pretendenți. Reproducerea are, de regulă, loc odată pe an iar puii sunt în număr de 4-6.

Duşmani

Vulpea culpeo, bufnițe și alte răpitoare mari.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.