• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Lemur cu coada inelată

Print
Lemur cu coada inelată din Grădina Zoologică Oradea.Lemur cu coada inelată din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Lemur cu coada inelată
Denumire Ştiinţifică:
Lemur catia
Clasa:
Mamifere
Grup:
Erbivore
Statut:
RAR
Arie de răspândire:
Sudul, Sud-Estul și Sud Vestul insulei Madagascar.
Description

Informatii generale

Habitat

Pădurile foioase și tufărișuri.

Caracteristici fizice

Lungimea corporală 38-45 cm. Coada este mai lungă, de 56-62 cm. Greutatea corporală este de 2,2 - 5,5 kg.

Hrana

Meniul este compus din fructe, flori, frunze, lăstari tineri, scoarță, seva unor copaci și insecte.

Comportament

Comportament

Trăiește în grupuri formate din 12-24 de indivizi. În cadrul grupului, femelele sunt dominante.

Durata vieţii

În natură trăiesc 15-16 ani, iar în captivitate pot trăi chiar până la vârsta de 33 de ani.

Reproducere

Reproducere

Perioada de împerechere este între lunile aprilie-iunie. Gestația este de 4 - 4,5 luni, după care se naște de obicei un singur pui. Puii sunt alăptați până la vârsta de 5 luni.

Duşmani

Fossa și acvile

Conservare

Stare de conservare

Pierderea habitatului natural face ca specia să fie încadrată între speciile vulnerabile de pe Lista Roșie (IUCN).