• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Lama

Print
Lama din Grădina Zoologică Oradea.Lama din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Lama
Denumire Ştiinţifică:
Lama glama
Clasa:
Mamifere
Grup:
Erbivore
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Bolivia, Peru, Argentina, Chile, Ecuador şi Columbia
Description

Informatii generale

Habitat

Trăieşte în medii montane şi aride acoperite cu iarbă.

Caracteristici fizice

Inălţime 115 cm şi greutate 140 kg. Culoarea arămie îi acoperă întregul corp aproape uniform; faţa, urechile şi picioarele sunt predominant negre, însă pot fi şi albe sau de culori amestecate.

Hrana

Se hrăneşte cu iarbă şi plante halofite.

Comportament

Comportament

Grupuri de 100 de animale sunt conduse de ciobani spre păşuni în fiecare zi.

Durata vieţii

În natură 20 ani.

Reproducere

Reproducere

Poate fi poligamă. Femelele devin fertile când ajung la vârsta de doi sau trei ani. Un mascul se poate împerechea cu 30 de femele. Perioada de gestaţie durează în medie 11 luni.

Duşmani

Fiind domesticită nu are dușmani naturali.

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.