• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Capibara

Print
Capibara din Grădină Zoologica Oradea.Capibara din Grădină Zoologica Oradea.
Denumire Comună:
Capibara
Denumire Ştiinţifică:
Hydrochoerus hydrochaeris
Clasa:
Mamifere
Grup:
Erbivore
Statut:
DES
Arie de răspândire:
America de Sud – în marea parte a Braziliei, Uruguai, Venezuela și Columbia.
Description

Informatii generale

Habitat

Pajiştile inundate sunt locurile lor favorite, însă pot fi găsiți și la margini de mlaștini, păduri de zone joase, unde pășunatul este facil și sursele de apă sunt permanente.

Caracteristici fizice

Sunt rozătoarele cele mai mari de pe planetă. Cântăresc între 35 și 66 kg și au o înălțime de 0,6 m. Femelele sunt puțin mai mari decât masculii. Labele picioarelor sunt adaptate mediului de viață, prezentâd membrană interdigitală care le facilitează mersul pe mâl și înotul.

Hrana

Pasc iarbă și alte plante acvatice. Accidental, mai consumă și scoarță de copac sau fructe.

Comportament

Comportament

Sunt animale gregare, trăind în grupuri de până la 30 de indivizi, adunați în jurul locurilor cu apă pe parcursul sezonului uscat. Între masculi, există ierarhii clare, exprimate și întărite prin urmăriri și bătăi.

Durata vieţii

În natura cca 6 ani, în captivitate cca 12 ani.

Reproducere

Reproducere

Se înmulțesc pe tot parcursul anului, cu un vârf al activității la începutul sezonului ploios. Puii se nasc după o perioadă de gestație de 150 de zile, iar numărul lor variază între 2 și 8. Puii sunt precoce, pot să meargă singuri la câteva ore după naștere și încep să pască la o săptămână.

Duşmani

Anaconda, caimani, jaguari și omul.

Conservare

Stare de conservare

Nu sunt periclitați.