• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Cangur Bennett

Print
Cangur Bennett din Grădină Zoologica Oradea.Cangur Bennett din Grădină Zoologica Oradea.
Denumire Comună:
Cangur Bennett
Denumire Ştiinţifică:
Macropus rufogriseus
Clasa:
Mamifere
Grup:
Erbivore
Statut:
DES
Arie de răspândire:
Tasmania, Sudul și Sud-Estul Australiei
Description

Informatii generale

Habitat

Pădurile de eucalipt, si savanele deschise.

Caracteristici fizice

Lungimea corpului este de 90 cm, la care se adaugă coada de 65-90 cm. Greutatea corporală este de 27 kg. Membrele posterioare sunt foarte puternice și împreună cu puternica coadă al animalului formează un fel de trepied ce conferă poziția specifică animalului.

Hrana

Sunt animale erbivore, deci mănâncă plante, fructe și ierburi.

Comportament

Comportament

Este un animal solitar, dar lângă sursa de apă, sau unde găsesc alimente din belșug se pot forma grupuri temporare.

Durata vieţii

În natură trăiește 12-15 ani, iar în captivitate 18 ani.

Reproducere

Reproducere

Se pot împerechea în tot timpul anului. Perioada de gestație dureză 30-40 de zile, la sfârșitul căreia se naște un singur pui incomplet dezvoltat. Puiul este alăptat timp de șase luni, iar marsupiul mamei părăsește definitiv la vârsta de 1,5 ani

Dusmani

Câinii Dingo

Conservare

Stare de conservare

Nu este periclitată.