• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Leu

Print
Leu din Gradina Zoologica Oradea.Leu din Gradina Zoologica Oradea.
Denumire Comună:
Leu
Denumire Ştiinţifică:
Panthera leo
Clasa:
Mamifere
Grup:
Carnivore
Statut:
RAR
Arie de răspândire:
Tanzania şi Africa de Sud
Description

Informatii generale

Habitat

Leul este un animal care trăiește în câmpii deschise, ușor împădurite (savane).

Caracteristici fizice

Mascul poate fi recunoscut ușor datorită coamei sale și poate cântări până la 250 kg. Înălțimea la greabăn este de 150 cm. Femelele sunt mult mai mici, cântărind până la 200 de kg și având înălțimea la greabăn de 120 cm.

Hrana

Este un animal carnivor, și datorită faptului că vânează în grup, spre deosebire de celelalte feline, poate captura ierbivore de talie mare.

Comportament

Comportament

Sunt animale carnivore care trăiesc în grupuri de familii, consistând în femele înrudite, puii de ambele sexe, și un mascul neînrudit.

Durata vieţii

În medie 20 de ani.

Reproducere

Reproducere

Este un animal poligam. Gestația durează 110 zile după care se nasc 1-6 pui. Puii sunt alăptați până la vârsta de șase luni.

Duşmani

Crocodili, hiene și chiar leii din grupuri rivale.

Conservare

Stare de conservare

Populația de lei este în declin datorită pierderii habitatului. Pe Lista Roșie IUCN figurează ca specie vulnerabilă.