• Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • Adoră o vietate!

    Admiră un animal!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

DESCOPERĂ

Jaguar

Print
Jaguar din Grădina Zoologică Oradea.Jaguar din Grădina Zoologică Oradea.
Denumire Comună:
Jaguar
Denumire Ştiinţifică:
Panthera onca
Clasa:
Mamifere
Grup:
Carnivore
Statut:
RAR
Arie de răspândire:
America de Sud și Centrală.
Jaguar din Gradina Zoologica Oradea.
Description

Informatii generale

Habitat

De la pădurile tropicale mlăștinoase, până în zona subalpină. Face parte dintre puținele feline care adoră apa.

Caracteristici fizice

Animal musculos, robust. Lungimea corporală variază de la 162 cm până la 183 cm, la care se adaugă lungimea cozii, de 70-80 cm. Înălțimea la greabăn variază între 67-76 cm, iar greutatea corporală la maturitate este între 56-96 kg.

Hrana

Consumă numai carne. Preferă vertebrate de talie mare dar vânează tot ce îi apare în cale inclusiv țestoase, alte reptile sau pești.

Comportament

Comportament

Ca multe feline, jaguarul trăiește solitar, cu excepția mamelor care cresc pui. Adulții vin în contact numai în perioada împerecherii, în rest evită să se întâlnească.

Durata vieţii

În natură trăiesc 10-11 ani. În captivitate trăiesc mult mai mult, până la 20 de ani, sau chiar mai mult.

Reproducere

Reproducere

Perioada de gestație este de 90-110 zile, după care se nasc 1-3 pui.

Dusmani

Nu are. Omul este singurul care vânează adulții.

Conservare

Stare de conservare

Este moderat periclitată, datorită restrângerii habitatului natural prin activitatea omului.